Naše nagrade

Naše nagrade
 • Nobel İlaç ponovo je zvijezda po “Izvozu Farmaceutskih proizvoda”

  Nobel İlaç je zauzeo prvo mjesto u kategoriji “İKMİB Zvijezda izvoza - Farmaceutskih proizvoda”

  U Istanbulu je održana tradicionalna “Ceremonija nagrada İKMİB Zvijezda Izvoza”, koju je organozovala Istanbulska asocijacija eksperata iz hemije i hemijskih proizvoda (İKMİB).

  Rangiranje “İKMİB Zvijezda Izvoza” u kojem svake godine se prikazuju pokazatelji izvoza kompanija- članovi İKMİB iz hemijske industrije objavljuju na ceremoniji nagradjenih u Istanbulu. Na ceremoniji nagradjenih IKMIB Zvijezda Izvoza u 2019 godini, kompanija Nobel İlaç za izvoz je zauzela prvo mjesto u kategoriji “Farmaceutski proizvodi“

  Na ceremoniji nagradjenih IKMIB Zvijedza Izvoza 2019, kompanija Nobel İlaç je od ukupno 140 rangiranih kompanija uvrštena u pet najboljih od ukupno 28 kategorija. Nobel İlaç je zadržao svoje prvo mjesto, lider je na vodećim rang listama sa svojim povećanim izvozom u 2019.god. Kompanija je zauzela i prvo mjesto u kategoriji “ Izvoz Farmaceutskih proizvoda “ za izvoz u 2018. godini.

 • Prva nagrada u 2018. IKMIB zvijezde izvoza

  Tradicionalna ceremonija dodjele nagrada zvijezdama IKMIB-a održana je u Istanbulu, koju Istanbulsko udruženje izvoznika hemikalija i hemijskih proizvoda (IKMIB) svake godine organizuje kako bi nagradilo i ohrabrilo kompanije članice u hemijskoj industriji na uspjeh u izvozu. Ukupno 84 kompanija koje su se plasirale u top 3 u 28 kategorija nagrađene su na ceremoniji 2018. godini na ceremoniji IKMIB zvijezde izvoza. Hemijska industrija je u 2018. izvezla 17,4 milijarde dolara.

  Kompanija Nobel je počastvovana 1. nagradom u kategoriji „Izvoz farmaceutskih proizvoda“ sa izvozom od 65,6 miliona dolara u 2018. godini. Dr Numan Balki, član Odbora direktora, primio je nagradu u ime Nobela na ceremoniji Zvijezde izvoza u 2018. godini

  Praviti razliku radeći požrtvovano, sa uvjerenjem da „vrijedi za zdravlje“, kompanija Nobel doprinosi nacionalnoj ekonomiji kao jedina domaća farmaceutska kompanija koja nema spoljnotrgovinski deficit.

 • Nagrada „Kompanija sa najboljim menadžmentom“

  Bili smo jedna od 11 turskih kompanija koja je dobila nagradu za „kompaniju sa najboljim menadžmentom“, koju Deloitte već 25 godina dodjeljuje u inostranstvu i koju je pokrenula u Turskoj ove godine.

  Nagrada „Kompanija sa najboljim menadžmentom“, jedna od vodećih nagrada u međunarodnom poslovnom svijetu. Zasniva se na procjeni upravljačkih performansi kompanija u okviru međunarodnih najboljih praksi.

  Najbolje prakse koje su se bavile kriterijumima kao što su strategija, kompetencija, posvećenost i finansijski učinak ocijenio je nezavisni žiri sastavljen od uglednih predstavnika poslovnog svijeta i akademske zajednice. Uključujući predstavnike kao što su Ali Koc, Ali Sabancı, Ebru Ozdemir, Emre Zorlu, Hamdi Akın, Hanzade Dogan Bojner, Lucien Arkas, Umran Inan i Umit Bojner. Nobel je bio jedina farmaceutska kompanija koja se smatra dostojnom ove nagrade.

 • Nagrade za inteligentnu proizvodnu tehnologiju IDC 2018

  Na događaju „IDC Sumit proizvodnje u Turskoj 2018“, koji Međunarodna korporacija podataka (IDC) svake godine organizuje, a koji nagrađuje najistaknutije uspješne projekte godine, mi smo, kao Nobel Ilac, osvojili drugu nagradu u kategorijama “Korporativna transformacija“i „Mobilnost“ sa SAP-EVM (Ektended Management Varehouse) sistemom koji smo uspostavili za naš distributivni centar u Duzce-u.

  Nastavljamo da širimo dostignuća porodice Nobel ka široj publici, utvrdili smo naše mesto sa dvije nagrade ove godine na istom događaju na kojem smo prošle godine osvojili prvu nagradu u kategoriji korporativne transformacije sa našim posljednjim projektom JUPITER (Global CRM / CLM).

 • Nagrada SAP Quality 2018 – “Srebrno” priznanje SAP-a za projekat našeg distributivnog centra u Duzce-u

  Na dodjeli nagrada za SAP Quality 2018, gde je SAP, vodeća svjetska poslovna aplikacija i softver ocijenjivala godinu, ocijenjeni smo kao najuspešnija aplikacija godine i osvojili smo “Srebro” u kategoriji „Poslovna transformacija“ sa sistemom SAP-EVM (Ektended Varehouse Management) koji smo uspostavili za naš distributivni centar u Duzce-u.

  Nagrade za kvalitet SAP ocjenjuju organizacije koje efikasno upravljaju složenim poslovnim procesima. Za naš distributivni centar Duzce, koji je završen ove godine, potpuno smo integrisali novo skladište usred našeg veoma složenog proizvodnog, logističkog i kvalitetnog poslovanja sa integrisanim SAP-EVM sistemom koji je uspostavljen istovremeno sa izgradnjom skladišta.

 • Kompanija Nobel dobila je specijalnu nagradu Platinum Global 100 Industry 4.0

  Kao jedan od pionira farmaceutske industrije u industriji 4.0, nagrađeni smo Platinum Global 100 specijalnom nagradom.

  Privredni i biznis mjesečni magazin Platin je, kao rezultat svog rada sa nezavisnom istraživačkom kompanijom Ipsos, najavio Platinum Global 100 indeks posebnom ceremonijom dodjele nagrada. Kompanija Nobel, koja je započela studije Industrije 4.0 u 2014. godini sa Nobel programom digitalizacije / transformacije, ocijenjena je kao dostojna posebne nagrade u domenu Platinum Global 100 indeksa, kao posebna tema koja je za 2018. godine bila je Industrija 4.0.

 • “Najuspešniji ženski CIO godine”, nagrada za ženske lidere za tehnologiju

  CIO kompanije Nobel Bidar Ozgur Ulutas nagrađena je projektom “Najuspešniji ženski CIO godine” po projektu Microsofta u Turskoj „Žene vođe tehnologije“u saradnji sa Udruženjem žena preduzetnica Turske (KAGIDER) i Ajdin Dogan fondacije. Bidar Ozgur Ulutas počastvovana je nagradom za njen “Jupiter” projekat kojim je upravljala za Nobelovu digitalnu transformaciju.