Duzce farmaceutski centar za istraživanje i razvoj

Duzce farmaceutski centar za istraživanje i razvoj
To je istraživačko-razvojni centar koji se sastoji od 65 istraživača sa iskustvom u razvoju generičkih formulacija i dizajniranju novih Sistema nosača. .

Naša stručna područja uključuju čvrste oblike doziranja (konvencionalne / modifikovane / tablete sa produženim oslobađanjem, dvoslojne tablete, kapsule, ADT, šumeće granule, tablete za žvakanje, pastile i mikropelete), tečne oblike doziranja (rastvori, suspenzije, sirupi, kapi) polu- čvrste dozne oblike (krem, gel i losion), antibiotike cefalosporinske grupe, parenteralne formulacije (liofilizovani proizvodi, napunjeni špricevi, bočice) i inhalatori sa praškom.

Farmaceutski istraživački i istraživački centar kompanije Nobel Ilac ima iskustvo u ocenjivanju u saradnji sa patentnim odjeljenjem kako bi napravio inovativne formulacije koje ne krše patente koji pripadaju proizvodima i proizvođačima patenta.

Pored razvoja formulacije, razvijamo metode i vršimo odgovarajuće tehnološke procjene kako bismo izvršili transfer tehnologije na proizvodna mesta na najefikasniji način.

Naš istraživački i razvojni centar, pored razvoja formulacija, odgovoran je i za razvoj analitičkih metoda pogodnih za supstance i lijekove i za validaciju razvijenih metoda. Da bi razvoj formulacije lijekova bio uspješan , potrebno je sprovesti vrhunske analitičke studije. Stoga bi proizvodnju lijekova sa razvijenim formulacijama trebalo analizirati metodama za koje je dokazano da su pouzdane. Naš istraživački i razvojni centar opremljen je najsavremenijim analitičkim uređajima i osnovane su laboratorije za analizu.