Nobel AFF

Nobel AFF
Nobel Almati Pharmaceutical Factory JSC. (Nobel AFF) je jedan od vodećih proizvođača farmaceutske industrije u Kazahstanu. U 2002. godini Ulkar Holding je uložio značajne investicije u okviru reorganizacije Almati Pharmaceutical Factory-a.

Modernizacijom postojećih proizvodnih pogona uspostavljeni su novi proizvodni pogoni u skladu sa međunarodnim GMP standardima. U prvoj fazi je u postrojenje uloženo 40 miliona dolara i dodatnih 30 miliona dolara kako bi se povećao proizvodni kapacitet u obimu investicionih aktivnosti 2015. godine. U kratkoročnoj projekciji planirano je još 50 miliona USD ulaganja za biotehnološke proizvode.

Nobel AFF se nalazi na površini od 10.000 m², ima 5 proizvodnih pogona na kojima se proizvode čvrsti, tečni, suspenzioni, polučvrsti i gel oblici lekova. Svi raspoloživi proizvodni pogoni su sertifikovani od strane GMP-a i bave se proizvodnim aktivnostima po međunarodnim standardima. Nobel AFF je prva kompanija u Kazahstanu koja je dobila GMP sertifikat 2011. godine i uspešno je prošla revizije od strane stručnjaka Svetske zdravstvene organizacije. Nobel AFF je dobio punu ocenu i iz Kazahstana i zemalja ZND, kao i od multinacionalnih farmaceutskih kompanija koje obavljaju ugovornu proizvodnju.

Proizvodna područja lokacije imaju ventilacione prostore prema GMP standardima; Opremljena su savremenom opremom koja se isporučuje iz Italije, Velike Britanije, Nemačke, Švajcarske, Belgije, Danske, SAD, Turske, Indije i Južne Koreje.

Godišnji kapacitet proizvodnje je 750 miliona tableta, 250 miliona kapsula, 20 miliona bočica sa suspenzijom sirupa, 10 miliona tuba krema-gela, koji predstavljaju značajan udeo na kazahstanskom tržištu.

Danas, asortiman Nobel AFF-a uključuje oko 250 proizvoda koji pokrivaju 83 molekula u različitim farmaceutskim grupama kao što su antimikrobni, antibiotici, lekovi za ublažavanje boli, antipiretici, protivupalni, antihipertenzivni, hipolipidemijski, neuropsihijatrijski, antitumorski i onkološki lekovi

Naš objekat poseduje laboratoriju za fizičku i hemijsku analizu, laboratoriju za mikrobiologiju i laboratoriju za kontrolu procesa. Naše laboratorije međunarodnog ranga su akreditovane od nadležnih državnih agencija i opremljene su najsavremenijom tehnologijom i mernim instrumentima. Pored toga, proizvedeni gotovi proizvodi podvrgavaju se kontroli u laboratoriji App Nacionalnog centra za ocenu farmaceutskih lekova, medicinskog materijala i medicinskih tehničkih sredstava pri Ministarstvu zdravlja Republike Kazahstan.

Nobel AFF je na drugom mestu među domaćim farmaceutskim proizvođačima u Kazahstanu po obimu prodaje. Konstantno povećavajući obim izvoza, Nobel AFF izvozi u Rusiju, Kirgistan, Uzbekistan i Mongoliju. Prema rezultatima 2018. godine, Kazahstan je postao lider u izvozu među farmaceutskim proizvođačima.

Glavni cilj kompanije je da poboljša kvalitet života ljudi proizvodnjom kvalitetnih, pouzdanih i domaćih lekova i da potrošačima i lekarima pruži tačne i korisne informacije o proizvodima koji se lansiraju na tržište. U tom cilju, kompanija ima predstavništva u svim gradovima Kazahstana.

Danas u kompaniji ima oko 500 zaposlenih. Zaposleni u kompaniji redovno pohađaju seminare za stručno usavršavanje i obučavaju se u skladu sa GMP i ISO pravilima. Sistem upravljanja kvalitetom kompanije u skladu je sa ISO 9000: 2001 i poseduje sertifikate turskog Instituta za standarde i Centra za međunarodni dokumentacioni sistem.